Bloğumuzu Beğendiniz mi?

Alkol Bağımlılığının Sebepleri

Alkol kullanan herkes için bağımlılık riski eşittir. Kişi vücut fonksiyonlarının devamı için giderek artan miktarda alkole ihtiyaç duyuyorsa bu bağımlılığın oluştuğu anlamına gelir. Yani bira bile olsa, kişinin kendini rahat hissetmek, gevşemek gibi nedenlerle giderek sürekli alkol alma ihtiyacı duyması, bağımlılığının oluştuğunu gösterir.

İnsanların, alkölü ilk kez keşfetmeleri genellikle aile içinde olmaktadır. Yetişkin aile üyelerinin içki içiyor olmaları, çocuk ve gençlere de normal davranış biçimi gibi görünmektedir. Arkadaşlarının içkiye başlamaları da bir diğer faktördür. İlaçlara göre daha kolay erişebilir olması, özellikle bira gibi az alkollü içeçeklerin kolayca satın alınabilmesi, basında cazip reklamlarla alkol kullanımının çekici hale getirilmesi alkole başlamanın nedenlerindendir. Sosyal olaylar ve kutlamalarda alkol kullanımının kabul görmesi de alkol kullanımının yaygınlaşmasında rol oynar.

Gerek aile üyeleri, gerek arkadaşlardan özenerek alkol kullanma, aslında geçerli nedenler olmamalıdır. İnsanlar, başkalarının iyi davranışlarını örnek alabiliyorsa o zaman kendi mantıklarını kullanmış olurlar

Üzüntü, neşe, yalnızlık gibi nedenler, içki içmenin ancak sözde nedenleridir. Gerçekte alkol bağımlılığı nedeniyle her fırsatta alkol alma isteği, alkol almadan duramama nedenidir.

4 Yorum:

  1. Gerçekten çok yardımcı oldu teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  2. reklamla gayet ironi içeren bir sayfamış... şarabıma döneyim. :)

    YanıtlaSil
  3. teşkkür edrim beyaa beyaa yardımcı oldunuz :)) :D

    YanıtlaSil

Yorumları lütfen yazıyı zenginleştirmek amaçlı kullanınız; okurların vaktinin değerli olduğunu unutmayınız.